مقاديرعمل ام على :
خمس أكواب لبن.
خمس رقائق جلاش.
معلقتان كبيرة زبد.
ثلاث معالق كبيرة كريمة لبانى.
2\1 كوب زبيب.
4\1 كوب بندق.
4\1 كوب لوز.
طريقه عمل ام على :
- ضعى الجلاش على صاج أو صينية للفرن وحمصيه فى الفرن.
- أحضرى البندق واللوز وحطيهم على صاج أو صينية للفرن، وحمصيهم فى الفرن لمدة خمس دقائق.
- فى الوقت اللى أنتِ بتحمّصى فيه المكسرات سخنى اللبن.
- قطعى رقائق الجلاش إلى قطع متوسطة وحطيها فى طاجن كبير، وضيفى إليها البندق واللوز والزبيب وبعد كده حطى اللبن فى 3\2 الطاجن.
- سخنى الفرن حتى درجة حرارة متوسطة (200 مئوية)، وحطى الطاجن فى الفرن لمدة ربع ساعه أو لغاية ما تلاقى إن رقائق الجلاش بدأت فى امتصاص اللبن.
- خرجيه من الفرن وضيفى إليه الزبدة والكريمة من على الوش، ودخليه الفرن تانى لمدة تلت ساعه.